дом Общество Решението на съда за язовир „Тича“ – спасение за поминъка на върбичани

Решението на съда за язовир „Тича“ – спасение за поминъка на върбичани

0
ДЯЛ

„В България има правосъдие“! Така служители в Община Върбица коментират окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), с което се отменя санитарно-охранителната зона на язовир „Тича“. Спасен е и поминъкът в район, с висока безработица в Шуменска област, според тях. И твърдят, че ако заповедта на министъра на околната среда и водите не е била отменена, последиците били община Върбица да бъде заличена от картата на България като населено място.
Атакуваната от ръководството на Общината заповед е предвиждала ограничения за населението, най-вече във втора и трета зона, където са разположени всички населени места, обясняват общински служители. Имало забрана за на строителство и индустриални дейности.
Забраната засягала работата и в животновъдни ферми. На земеделските стопани не се разрешавало да използват торове и пестициди. Изискванията били категорични – закриване на гробищни паркове в този район.
Предвидените глоби за неспазване на заповедта били непосилни за населението.
Наложените ограничения от вече отменената заповед гарантирали обезлюдяване на селата. А привличането на инвеститори – фикс идея, смятат експерти в Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНелеп инцидент! Скъсана вилка на рама на колело стана причина за смъртта на 75-годишен мъж
Следваща статияПътешествие в миналото: Кинофестивал презентира исторически филми