дом Политика „Републиканци за България“ във Велики Преслав: Предстои тежко влошаване на демографската криза!

„Републиканци за България“ във Велики Преслав: Предстои тежко влошаване на демографската криза!

0
ДЯЛ
Снимка: "Републиканци за България"

Водачът на листата и кандидатите за народни представители от „Републиканци за България“ за 30 МИР Шумен Любомир Любомиров, Николай Матев, Дария Георгиева и Атанас Димитров посетиха Велики Преслав.
При срещата с гости и жители на града беше поставен акцент върху управленската програма на партията и предлаганите секторни политики. Основните теми, които кандидатите за народни представители обсъдиха в пряк диалог с хората, бяха свързани с развитието на регионите, повишаването на жизнения стандарт и качеството на образованието, като ключов фактор за успешното ни развитие като държава.

Снимка: „Републиканци за България“

„Фокусирането единствено върху големи инфраструктурни проекти не въздейства добре на по-малките населени места и общини. Велики Преслав не е изключение от тази тенденция. Според публично достъпни данни за периода от 2016 до 2018 г., жителите на града са намалели от 7 275 на 3 320, т.е. двойно. На практика Велики Преслав изчезва. Изчезват и други български градове. Демографската криза в комбинация с неовладяната епидемиологична обстановка е страшното изпитание пред което сме изправени като нация. Преди години беше сериозен проблем обезлюдяването на селата, но сега наблюдаваме нещо още по-лошо – обезлюдяването на по-малките градове. Осъдително е да не чуваме нищо за този тежък демографски проблем, който засяга собственото ни съществуване. Решаването на проблемите на здравеопазването и демографията вървят успоредно. Ето защо, ние от „Републиканци за България“ предлагаме отпускането на безлихвен жилищен кредит за млади семейства с поне едно дете и субсидия от 10 хил. лева за всеки, който иска да си купи електромобил. Това са реални действия за борба с негативната демографска тенденция, които ни дават някаква надежда, че ще задържим повече хора тук“, заяви Любомир Любомиров по време на предизборната среща, в която се включи и областният координатор на партията Гюнай Исмаил.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1031 заявления за гласуване по настоящ адрес са подадени в община Шумен
Следваща статияВижте противоепидемичните мерки, влизащи в сила от 22-ри март

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here