дом Общество Шумен е танц и красота: Започва Републиканският турнир по спортни танци

Шумен е танц и красота: Започва Републиканският турнир по спортни танци

0
ДЯЛ

XVIII Републикански турнир по спортни танци за купа “Шумен” ще се проведе тази неделя, 14 октомври от 10.00 часа в зала “Арена Шумен”. Това обяви днес пред журналисти Румена Андреева директор на Общински Младежки дом, която е организатор на конкурса.
„Изключително сме щастливи, че можем да направим този голям празник в зала „Арена Шумен“. Оказа се, че условията и възможностите на залата са подходящи за това събитие. Стана голяма традиция, дълга, красива и надграждаща да се провежда такъв турнир в Шумен. Тенденцията в годините показва, че расте борят на начинаещите, които желаят да танцуват, а на напредналите намалява, това финансовите причини са водещи“, каза Румена Андреева.
Около 200 участници от София, Плевен, Троян, Бургас, Варна и Русе ще мерят сили в турнира на красивите танци. Шумен ще бъде представен от клуба по спортни танци „Фея-Данс“.

Тази година организаторите ще изненадат публиката с два нови момента. В първата част на състезанието ще могат да участват некартотекирани двойки и момичета, които са начинаещи състезатели. Втората изненада е томбола, която ще се разиграе специално за публиката, в която ще може да се включи всеки закупил билет.
Същинската част на турнира започва в 18.30 ч., когато за Купа „Шумен“ ще се борят двойки младежи и аматьори с изпълнение на латино – американски танци.
По програма победителите ще бъдат обявени в 20.00 ч., когато ще стане известен и новият носител на купата.
Наградният фон за участниците е в размер на 4000 лв., представляващ предметни награди – купи и медали. Цената на билетите за желаещите да наблюдават красивите танци е символична – 4 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици.
Главен съдия на турнира ще бъде Петър Радев, а съдия по ограниченията Красимир Евтимов. По традиция ще присъства и президентът на Федерацията по спортни танци Иван Деспотов.
Организатори са Община Шумен, Българската федерация по спортни танци, Общинският Младежки дом и клубът по спортни танци „Фея-Данс“.
Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Община Шумен Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа година в Шуменско: 24 загинали при 83 тежки катастрофи
Следваща статияНационалният пленер по живопис „Шуменско плато“ събра творци от цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here