дом Общество Ремонтираха контролния горски пункт „Цонкова барака“

Ремонтираха контролния горски пункт „Цонкова барака“

0
ДЯЛ

Над 20 000 лева собствени приходи отдели ръководството на ДГС-Смядово за ремонт на Контролен горски пункт „Цонкова барака“. Обособени са нови санитарни помещения, а останалите стаи са преустроени. Изградена е канализация и сградата е санирана изцяло. Подеменен е покрива и цялото обзавеждане на пункта.
„Ремонта, който направихме не е самоцелен. В пункта постоянно има дежурен, който следи обстановката по време на пожароопасния сезон. През последните две години не сме допуснали нито един пожар на наша територия и правим всичко възможно, за да опазим горите от огнената стихия. До тук лятото беше дъждовно и нямахме проблем, но през август се очаква повишаване на температурите, което неминуемо ще доведе до засушаване, а то от своя страна ще увеличи риска от пожари. Виждаме какво става в съседна Гърция и сме взели всички превантивни мерки, за да не допуснем възникване на пожари на територията на ДГС-Смядово“, коментира директорът на стопанството инж. Сава Савов.
Припомняме ви, че в териториалното поделение бяха изградени 11 000 метра минерализовани ивици и 27 000 линейни метра лесокултурни прегради, които да спират разпространението на огъня при евентуален пожар. В горите се извършва денонощно наблюдение, но въпреки това инж. Савов приканва всички граждани, които забележат огън в горските територии или в близост до тях, да подадат сигнал на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗлатна значка за доц. д-р Божанка Байчева
Следваща статияТърсят изпълнител за ремонт на 5 улици във Велики Преслав