дом Общество Ремонтират основно 85-годишното училище в село Бяла река

Ремонтират основно 85-годишното училище в село Бяла река

0
ДЯЛ

Започна основният ремонт на СУ „Кирил и Методий“ във върбишкото село Бяла река. Средствата са от бюджета на община Върбица.
„Стремим се в грижите си за децата. Имаме огромното желание да правим най-доброто според силите и възможностите си, за да имат нормална среда за развитие – образоване, спорт и отдих“, заяви общинският кмет инж. Мердин Байрям.
Сградата на учебното заведение е строено преди 85 години и до момента не е била ремонтирана основно.
Мащабните дейности включват цялостен ремонт на покрива, старите греди ще се подменят с нови, ще се постави дишаща обшивка и нови керемиди. Сградата на школото ще бъде санирана.

Ще се монтира нова модерна отоплителна инсталация, а в обновените класни стаи ще се поставят радиатори, които ще заменят старите печки на дърва.
Ремонтът включва и реновиране на нефункциониращия до момента физкултурен салон на учебното заведение.
В школото в Бяла река учат деца от Тушовица и Нова бяла река.
През 2016 година с решение на Общински съвет – Върбица училището става средно.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъвети на КЗП за безпроблемна лятна ваканция
Следваща статияПръскат с растителнозащитни препарати, пазете пчелите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here