дом Здраве Рекорд на хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ-Шумен и най-много починали за седмица

Рекорд на хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ-Шумен и най-много починали за седмица

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

273 пациенти са хоспитализирани в МБАЛ – Шумен към 10.30 днес, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ – Шумен. Това е абсолютен рекорд от началото на пандемията, досега най-висок брой пациенти с коронавирус в болницата е регистриран на 4 декември миналата година, когато са лежали 264 пациенти. Сега 243 са с вече доказани проби, резултатите на 30 се очакват. В същото време през уикенда е имало и 19 пациенти в КОЦ – Шумен и така броят на хоспитализираните в областта доближава рекордното число от 300 души. В интензивно отделение се намират седем пациенти, четирима от тях са интубирани.
„Това беше най-гадната, най-черната седмица от началото на пандемията” , коментира емоционално д-р Маринова. За седем дни са починали 32 пациенти, което също е рекордно число, а само в събота е поставен още един черен рекорд – 10 жертви на коронавируса за един ден. Най-младата починала пациентка е на 42 години, най-възрастният – на 91. От началото на пандемията в Шуменска област по данни на РЗИ са починали 433 пациенти с COVID-19.
569 са регистрираните в Единния информационен портал нови случаи на COVID-19 в Шуменска област за периода 29 март – 4 април.
През изминалата седмица най-голям брой случаи са регистрирани в най-голямото по брой жители населено място – Шумен. Установените лица с положителни проби са 325. 38 са случаите в Нови пазар, 32 – във Велики Преслав, в останалите населени места са единични случаи. С положителни проби са 10 деца на възраст от 5 месеца до 18 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри 302 обработени секции в Шуменско: ГЕРБ и ДПС увеличават преднината си
Следваща статияПродължава ваксинирането в „Зеления коридор“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here