дом Общество Рекламната звезда бай Ончо: Автобуси на градския транспорт подминават спирки

Рекламната звезда бай Ончо: Автобуси на градския транспорт подминават спирки

1
ДЯЛ
?

Бай Ончо – герой от известна реклама на пиво, дойде в приемния ден на кмета Любомир Христов с молба от Общината да изрежат клоните на дърво, които опирали в жиците на електрически стълб. Преди да го разпознае градоначалникът обеща съдействие за отстраняване на проблема. Това се случи по време на приемния ден на кмета Любомир Христов.
Истинското име на бай Ончо е Ариф Шакир. Той живее на ул. „Лозенец“. Поиска професионално съдействие, тъй като черницата пред къщата му израсла и клоните имали „съприкосновение с високото напрежение“.
Колоритният пенсионер се жалва и от друг проблем – автобуси по линия №4, 9 и 61 изобщо не спирали въпреки, че хората чакали на спирките. „Подминават ни, сякаш ни няма“, оплака се бай Ончо.
Кметът Христов обеща да предупреди ръководството на „Градски транспорт“, за да вземат мерки.
Шуменецът Атанас Атанасов поиска облагородяване на местността „Куванлъка“.
„Ще осигурим фрезован материал за запълване на дупките. Ще изпратя експерти, които да проучат терена“, увери го градоначалникът.
Две дами пък помолиха за изграждане на детска площадка или спортно игрище в междублоково пространство на ЦДГ „Златна рибка“ и ул. „Ген.Скобелев“.
Имало събрана подписка на жители в този район. Имало проект още от 2015 година, който по неизвестни причини бил спрян.
„През лятото не можем да държим децата си в къщи. Спортът е здраве“, аргументираха искането си те.
Кметът обеща, че ще изпрати експерти, които да проверят дали теренът е частен или общински. И заяви, че за да започне строителство на спортно съоръжение трябва да се промени подробния устройствен план.
„От 81 година, мазите ни при най-малкия дъжд са наводнени. Причината – улицата е по-висока от нивото на гаражите“, алармира Керанка Гинева. Тя описа картината така – тухлите започнаха да се ронят и да падат. Влага, ужасна миризма. Четири мази от кооперацията вече са абсолютно неизползваеми.
Временното решение – изграждане на по-високи прагове не помогнало.
В блока живеели само пенсионери и не можели да си позволят средства за по-трайно решение на проблема.
Кметът ще разпореди проверка по случая.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП: Остават броени дни до крайния срок за смяна на касовите апарати
Следваща статияГрадушка и силен дъжд се изливат в Шумен (снимки, видео)

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here