дом Общество Регистрират частните кладенци в община Каспичан до 27 ноември

Регистрират частните кладенци в община Каспичан до 27 ноември

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay.com

До 27 ноември собствениците на кладенци, сондажи, каптирани извори и дренажи в община Каспичан трябва да ги регистрират. Това напомнят от местната администрация в Каспичан.
Изискването се отнася за физически и юридически лица, които притежават подобни водоизточници, но не са ги вписали в регистъра до 27 ноември 2018 година.
Не се заплаща такса за регистрация на кладенец за собствени нужди, подчертават от Община Каспичан.
Регистрацията става чрез подаване на заявление – Образец РГ1 (за съоръжения за стопански цели) или Образец РГ2 (за съоръжения за задоволяване на собствени потребности на гражданите), в Басейновата Дирекция „Черноморски район“.
Заявлението за регистрация можете да изтеглите от сайта на Бaсейнова Дирекция „Черноморски Район“- https://www.bsbd.org/ и в него следва да попълните:
Трите имена на собственика на имота.
Данни за поземления имот: УПИ/идентификатор на имот, административен адрес, трайно предназначение, начин на трайно ползване.
Дата на изграждане, а за съоръженията, изградени след 23.12.2016год. –строителни книжа.
Географски координати на кладенеца и/ или разстояние до границите на имота.
Вид и дълбочина на кладенеца.
Диаметър на тръбата или на отвора на зиданите кладенци.
Начин на черпене на водата – с кофа или с помпа.
Цел, за която се ползва водата.
Заявленията могат да бъдат подавани с препоръчано писмо на адрес: Варна-9000, ул. „Ал.Дякович“ № 33 или на e-mail: bdvarna@bsbd.org.
Водовземните съоръжения, които не са регистрирани в този срок няма да могат да бъдат ползвани.
Тази регистрация се отнася за кладенците, водата от които се ползва за битови цели, за поливане и отглеждане на животни за нуждите на домакинството. Ползването на вода до 10 кубика на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно. Не се изисква монтиране на водомери.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПилотна система за разделно събиране на отпадъци ще стартира във Велики Преслав и село Троица
Следваща статияНови 2 689 заразени с COVID-19 у нас, в Шуменско са 71

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here