дом Общество Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” представят „Село без черква

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” представят „Село без черква

0
ДЯЛ

Книгата „Село без черква“ на писателя Борислав Геронтиев ще представи Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ на 8-ми юни от 17.30 часа.
Борислав Геронтиев е роден в село Градище, Шуменско и срещата с него е в рамките на традиционно организираните от библиотеката срещи със значими шуменски творци, които днес са имена в националната и световната култура.
Борислав Геронтиев завършва българска филология в Софийския университет. През годините работи като журналист във в. „Шуменска заря”; като завеждащ отдел, заместник главен и главен редактор във в. „Студентска трибуна”; като заместник главен и главен редактор на младежкия вестник за литература и изкуство „Пулс” и в други печатни медии. През 1990 г. става директор на програма „Христо Ботев” в Българското национално радио, а от 1995 г. е на работа в Българската национална телевизия като ръководител на направленията „Художествени програми”, „Фолклор” и „Култура”. В периода 2004-2011 г. е програмен директор на телевизията. Към момента е изпълнителен директор на Национален фонд „Култура” към Министерството на културата.
Борислав Геронтиев е автор на повече от двадесет книги с поезия, проза и публицистика, сред които „Име на песен”, „Спомени за вино”, „Кладенец в двора”, „Бродове”, „Песните на моя народ”, „И става все по-страшно”, „Ти ли си оня, който…” и др. Писателят е носител на Националната награда за лирика „Иван Пейчев”, която му е присъдена през 2015-та за книгата му „Моята антология” и за цялостния му принос към съвременната българска литература.
Срещата с Борислав Геронтиев се осъществява с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНово меню в детските градини: Киноа и авокадо заменят мекиците?
Следваща статияХиляди са потърсили помощ от „SOS жени и деца, преживели насилие“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here