дом Култура Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” получи „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” получи „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

0
ДЯЛ

В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” получи присъдената ѝ по-рано тази година “Награда на Шумен” за изкуство и култура. Това съобщиха от библиотеката. Екипът на културната институция бе отличен с колективната награда в раздел “Дейци на културата и дарители”. Към плакета и диплома, е изпратен и поздравителен адрес от името на кмета на община Шумен Любомир Христов. „Получаването на това отличие в навечерието на 1 ноември- празникът на възраждащия се национален дух и устремения порив към образование и книжовност е много символично. Искрено вярвам, че всички Вие, сте достойни наследници на онези наши просветители, книжовници и свети будители, с които са свързани най- здравите корени на българската духовност. Продължавайте и занапред с вдъхновение и плам да въздигате духовно нашия град и да разпалвате любовта на младите хора към изкуството и културата. Честита награда!“, се посочва в поздравителния адрес на кмета Любомир Христов. Своите диплом и значка получи и Ангел Минчев, старши учител, ръководител на Школата по дърворезба в ЦПЛР-ОДК, носител на индивидуалното отличие в раздел “Дейци на културата и дарители” на „Награда на Шумен” за изкуство и култура.

За признанието Ангел Минчев изказва благодарност към всички свои бивши и настоящи ученици и техните родители. „Една награда, която е резултат не само на моя труд, но и на труда на многото деца, които са преминали през тези повече от 15 години от основаване на школата!“. Носителите на „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката и „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура“ за 2019 година, са утвърдени на сесията на Общинския съвет през месец юни. Заради пандемичната обстановка, тържественото им връчване бе предвидено по време на церемонията за Деня на народните будители. Утрешното честване в Шумен обаче отново е отложено заради разпространението на COVID-19.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТеатърът в Шумен с нова премиера през ноември
Следваща статияУчителка от Шумен загуби битката с COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here