дом Здраве Расте заболяемостта, пада смъртността от COVID-19 у нас

Расте заболяемостта, пада смъртността от COVID-19 у нас

0
ДЯЛ

Заболяемостта от COVID-19 в страната расте. За седмица новозаразените са 8 780. Заболяемостта у нас на 14-дневна база е 156 на 100 000 души. Това поставя страната ни на 22 място в Европа и на пето на Балканите. С 8.27 на 100 000 смъртност сме на 14-о място на Стария континент. Това обяви на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев.
За последната седмица обаче заболяемостта вече е 216 на 100 000 души. През изминалите 3 дни скокът на новозаразените е 26%.
Смъртността обаче бележи спад и в момента е 7.1 на 100 000 души.
19 области в страната вече са в червената зона по заболяемост. В оранжевата са седем, а в жълтата само Видин и Търговище. Най-ниска е заболяемостта в Търговищко – 25 на 100 000 души.
Заетостта на легла за неусложнени пациенти в страната е 47%. Местата за тежкоболни са запълнени на 51%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременно спират „зелените коридори“ заради нередовни доставки на ваксини от „Астра Зенека“
Следваща статияУправителят на Телевизия „Шумен” е подал оставка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here