дом Здраве Расте броят на регистрираните остри заразни заболявания в Шуменско

Расте броят на регистрираните остри заразни заболявания в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

52 случая на остри заразни заболявания са регистрирани на територията на област Шумен през изминалата седмица срещу 43 случая за предходните седем дни. Това съобщиха от РЗИ.
От установените случаи 29 са на остри респираторни заболявания и грип при 28 за предходната седмица.
Два са случаите на заболели от салмонелоза. Те са на хора от Шумен.
С енетероколите са диагностицирани седем души, като двама са от Шумен , дреги двама от Нови пазар и по един случай е установен в селата Габрица, Янково и Бяла река.
Регистрираните случаи на COVID-19 за отчетения период са осем срещу девет за предходната седмица. Трима от инфектираните са от Шумен и по един от Велики Преслав, Хитрино, Никола Козлево, Дибич и Буйновица.
През изминалата седмица са установени и двама болни от туберкулоза, като единия от случаите е в Шумен, а другия от село Крива река.
Два са случаите на варицела. Те са регистрирани в областния град.
През изминалите седем дни в Шумен са регистрирани и два случая на ухапани от куче.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърсят възможности МБАЛ-Шумен да не плаща данък за дарения
Следваща статияКонкурс за детска рисунка обявяват РИОСВ-Шумен и Басейнова дирекция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here