дом Култура Рапсодия „Вардар“ и Първия цигулков концерт на Панчо Владигеров ще звучат на...

Рапсодия „Вардар“ и Първия цигулков концерт на Панчо Владигеров ще звучат на шуменска сцена

0
ДЯЛ

120-годишнината от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров, завоювал международно признание на националната музикална култура продължава.
В четвъртък, 28 март, от 18.30 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ Община Шумен и симфоничния оркестър поднасят на шуменци концерт с творчеството на композитора. Под диригентската палка на Станислав Ушев ще прозвучат Българска рапсодия „Вардар“ – най-изпълняваната българска творба у нас и в чужбина, философската „Еврейска поема“, отразила страданието и борбата за живот на еврейския народ по време на Втората световна война.
Изключителният цигулар Марио Хосен ще изпълни Първият цигулков концерт от Владигеров. Хосен е познат на публиката като „Българският Паганини“, заради изумителната техника и романтичната чувствителност, които притежава. За Хосен, цигулковото творчество на българските композитори заема специално място в сърцето му. Записва Първия концерт от Владигеров за пръв път преди десет години с германски оркестър за „Вестдойче рундфунк/WDR/, при което под диригентството на именития Израел Инон, музикантите са свирили от самите оригинали на нотите, публикувани от виенското издателство „Универсал“.
Пропуски за концерта можете да получите на касата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. За информация телефон: 0899817808.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВКС оправда окончателно антимафиот от Шумен
Следваща статияБаскетболният „Шумен“ излиза срещу „Чавдар“-Троян в първия кръг на плейофите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here