дом Спорт Рали „България” ще премине през Шумен

Рали „България” ще премине през Шумен

0
ДЯЛ

Най-голямото автомобилно състезание у нас – рали „България”, ще премине през територията на община Шумен в събота, 15 май, съобщиха от общинския пресцентър.
51-то издание на надпреварата ще се състои на територията на Варненска и Шуменска област от 14 до 16 май. Ралито включва 16 скоростни етапа (СЕ), 8 от които ще са край Шумен.
Първият етап в Шумен – „Валери Великов 1”, ще стартира в 10.29 часа по трасе от Пивоварния завод до входа на село Новосел и обратно. Следващият етап – „Лозево 1”, е с начало 11.15 часа и е по маршрут от изхода в края на Шумен на ул. „Стара планина” до входа на село Лозево и обратно.
Движението по скоростните отсечки ще бъде спряно час и половина преди старта на първия състезателен автомобил.
Сервизният парк за автомобилите ще бъде разположен по южното платно на бул. „Симеон Велики” срещу Томбул джамия. По график първият екипаж трябва да пристигне там в 11.25 часа.
Провеждането на събитието на територията на община Шумен ще се осъществи при спазване на всички противоепидемични мерки. Създадена е необходимата организация за безопасността на участниците и зрителите. Със сигнални ленти ще бъдат обозначени опасни места. По трасетата ще бъдат разположени охранители, които ще следят за реда и сигурността. Организаторите призовават зрителите да спазват стриктно указанията на охранителите и съдиите и да наблюдават ралито само на безопасни места. Ще има присъствие и на служители на полицията и пожарната. Ще бъдат осигурени и медицински екипи за спешна помощ.
Заради Рали „България” на територията на община Шумен на 15 май, събота се въвеждат временни промени в организацията на движение.
От 8.30 часа до 18.30 часа ще се спре движението на автомобили по бул. „Симеон Велики” в участъка от ул. „Тодор Икономов” до ул. „Ген. Столетов”. За същия период ще бъдат затворени за движение двете платна на бул. „Симеон Велики” в участъка от ул. „Раковска” до ул. „Ген. Столетов”, за обходен маршрут ще се ползва ул. „Тича”. В този участък на булеварда ще бъдат закрити автобусните спирки.
За безопасното провеждане на скоростните етапи се затварят за движение и следните участъци от пътища:
За скоростни етапи 3, 5, 7 и 9 за времето от 8.30 часа до 18.30 часа – от Пивоварния завод до село Новосел през Стария град и изходната табела на село Лозево. За обходен маршрут може да се ползва републиканският път Е70.
За скоростните етапи 4, 6, 8 и 10 за времето от 8.30 часа до 18.30 часа – от изхода в края на Шумен на ул. „Стара планина” (вилната зона в кв. „Боян Българанов”) до входа на село Лозево.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромениха датата на консултациите за състав на РИК- Шумен
Следваща статияКметът на Венец Нехрибан Ахмедова: Изживейте радостта от Рамазан Байрам и си простете грешките!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here