дом Общество Разрешиха разходките в парковете в Шумен при спазване на строги мерки

Разрешиха разходките в парковете в Шумен при спазване на строги мерки

0
ДЯЛ

Отварят се за посещение от днес „Шуменско плато“, „Кьошковете“ и Градската градина в Шумен. Това ще става при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, реши на свое заседание Общинският кризисен щаб, свикан от кмета Любомир Христов. Решението е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев РД-01-239 от 26 април 2020г. за посещенията в паркове и градини.
Пешеходните разходки в природния парк „Шуменско плато“ вече са разрешени при спазване на изискванията за дистанция от два метра и половина и носене на предпазни маски за лице. Придвижването към паметника „Създатели на българската държава“ ще става по страничния калдъръмен път и през останалите подходи към парка.
Остава забраната за изкачване по стъпалата към паметника. Както и досега е забранено придвижването с автомобили към и на територията на платото. Не се разрешават посещенията на заслоните.
Забранена е употребата на алкохол на територията на всички паркове. Изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете към платото също остават. Служители на ОД на МВР и инспектори от общината ще следят за стриктното спазване на ограниченията.
Отворена за посещение е и Градската градина, което ще става също при много стриктно спазване на наложените ограничения. Влизането е през централния вход, а излизането – от изходите за автогарата, за жп-гарата и към ул. „Станционна“. На останалите места, от които може да се влезе или излезе от градината, ще бъдат поставени сигнални ленти и няма да се допуска преминаване през тях.
Не се разрешава сядането на тревните площи, на пейките както в градината, така и на детската площадка, а също и използването на уредите за игра.
Разрешават се също посещенията на индивидуално спортуващи и колоездачи в природния парк „Шуменско плато“, „Кьошковете“ и в района на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.
От общинската администрация напомнят, че остава в сила забраната за използването на спортните и детските площадки в целия град. Нарушаването на разпоредбата се санкционира.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМБАЛ: Няма нови случаи на коронавирус в Шуменско
Следваща статияКомисията по здравеопазване одобри д-р Арнаудов за управител на КОЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here