дом Криминале Разкрита е престъпна група за купуване на гласове

Разкрита е престъпна група за купуване на гласове

0
ДЯЛ
Снимка: Прокуратура на Република България

Група за купуване на гласове е разкрита от Прокуратурата на Република България, съвместно с МВР и ДАНС. Бандата е действала от 6 февруари до деня на парламентарните избори – 4 април. Това съобщиха от Прокуратурата на Република България.
Групата е действала на територията на цялата страна и била с пирамидална структура. Финансирането й било осигурявано от лице, пребиваващо на територията на страна извън ЕС.
Организатор и ръководител на групата е собственик и управител на няколко търговски дружества, поддържал непрекъсната пряка връзка по телефон с лидер на политическа партия. Получените указания и информация били предавани от него на други участници. С цел координиране на действията били организирани множество конспиративни срещи в София, Пловдив, Петрич, Карлово и други населени места.
Сред участниците в престъпната група са кандидат за народен представител, общински съветник и лице със силно влияние в квартали с преобладаващо малцинствено население. Дейността им е била организирана по няколко схеми: установяване на лица на местно ниво, осигуряващи гласоподователи срещу заплащане; предлагане на имотна облага на собственици на търговски дружества, с цел работниците им да гласуват за определена партия; осигуряване на лица, ангажирани срещу заплащане с отвеждане на гласоподаватели до избирателните урни.
При извършените претърсвания и изземвания в обитаваните от членовете на групата жилища, както и в ползваните от тях автомобили, са били намерени и иззети множество списъци с лични данни на потенциални гласоподаватели, мобилни телефони и лаптопи.
Участниците в разкритата престъпна група са привлечени в качеството на обвиняеми и са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ на две съдебни инстанции. Един от тях е с определена от съда мярка за неотклонение „подписка“, която ще бъде протестирана от прокуратурата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКаруца с крадени дърва задържаха служители на ДГС-Нови пазар
Следваща статияВъзстановено е движението по пътя Шумен-Варна до кръговото за „Макак“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here