дом Здраве Разкриват COVID сектора в КОЦ-Шумен днес с 20 легла

Разкриват COVID сектора в КОЦ-Шумен днес с 20 легла

0
ДЯЛ

От днес отново ще бъде разкрит COVID сектор в КОЦ-Шумен с 20 легла. Това става след издадена заповед на директора на РЗИ-Шумен, съобщиха от здравната инспекция.
В МБАЛ-Шумен в момента са хоспитализирани 259 пациенти, от които 238 са с положителен за Ковид-19 тест, а 21 очакват резултати. В интензивно отделение са 9 пациенти, от които 7 са интубирани. За изминалата седмица са изписани 151 души, а приети 175 пациенти.
В периода от 21 до 27 март починалите ковид пациенти в шуменската болница са 20, на възраст между 40 и 91 години. Мъжете са 9, а жените 11.
Няма хоспитализирани деца в МБАЛ-Шумен към момента.
Под карантина в област Шумен са 1 712 души.
559 жители на област Шумен са дали положителен резултат от тест за COVID-19 през изминалата седмица (21 – 27 март). Това сочат данните от Единния информационен портал, обобщени в РЗИ-Шумен.Сред заразените са 8 деца, на възраст на и под 18 години, едно от които е бебе, момиченце от село Златар. Най-възрастни са двама мъже на по 91 години, съответно жители на с. Троица и Шумен.
Най-много новозаразени са регистрирани в понеделник 21 март – 163 души, а най-малко в неделя, 27 март – 10.
304 от новозаразените са жители на град Шумен, а останалите на други населени места от областта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоган поздрави своите с „Калашников“ на Горан Брегович, посланието – „кодирано“!
Следваща статияОтново отварят зелен коридор за ваксиниране в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here