дом Здраве Раждането на 12 бебета е подпомогнато от Общински фонд „Ин витро” в...

Раждането на 12 бебета е подпомогнато от Общински фонд „Ин витро” в Шумен през 2020-та

0
ДЯЛ

Раждането на 12 бебета е подпомогнато от Общински фонд „Ин витро” в Шумен през миналата година. Това съобщи за 24shumen.com зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване” д-р Светлана Маркова. От подадените 25 заявления за финансово подпомагане са удовлетворени 20. Останалите 5 заявления не са одобрени, поради това че вносителите им не са отстранили в срок пропуски в необходимата медицинска документация. Изразходвана е цялата планирана сума от 20 000 лв.
През 2019 година Общинският фонд „Ин витро” е подпомогнал раждането на 10 бебета в община Шумен.
От началото на 2021 г. са подадени 3 заявления за подпомагане, каза още д-р Маркова. Тя отбеляза, че Общинският фонд не работи кампанийно, а е дългосрочна целогодишна програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и заявки могат да се правят по всяко време. Комисията, която разглежда заявленията, се събира минимум три пъти в годината. Очаква се първото заседание за 2021 г. да се проведе през март. И тази година за целта са предвидени 20 000 лв.
Общинският фонд „Ин витро” в Шумен осигурява помощ веднъж годишно до 1 500 лв., като двойките имат право на подпомагане до три пъти. Кандидатите трябва да са български граждани, поне единият от двамата трябва да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от три години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки.
Необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Шумен, секция „Административни услуги”, Дирекция „Социална политика и здравеопазване”, № 14 в списъка с услуги – „Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми”. Те се подават в запечатан плик, адресиран до Дирекция „Социална политика и здравеопазване” за Асистирани репродуктивни техники, в Центъра за информация и услуги в сградата на Общината. Документите трябва да са придружени от копие на фактура с касов бон, съдържаща описание и стойност на извършените медицински дейности.
Общинският фонд „Ин витро” финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения в цялата страна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛек спад на преките чужди инвестиции в Шуменско през 2019 година
Следваща статияСлънчево време, с максимални температури до 9 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here