дом Политика Радев: Моят дрон влиза в спални, пълни чекмеджета с пачки! Поведението на...

Радев: Моят дрон влиза в спални, пълни чекмеджета с пачки! Поведението на Борисов е заплаха за правителството

0
ДЯЛ

„НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях“, посочи държавният глава
„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки“. Това заяви с усмивка президентът Румен Радев пред медиите в отговор на твърденията на премиера Борисов, че държавният глава го е следял с дрон.
Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, призна държавният глава, цитиран от Блиц. Но в момента се прави опит да се отклони вниманието дали тези снимки са постановка и дали записът е монтаж, допълни Радев. Не мога да тълкувам всичко, изречено от премиера, имам предел за своята фантазия. Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, чиято работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират. НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си, отправи съвет Радев. „Такова нахлуване в личното пространство със спящия г-н Бойко Борисов е най-опасно. Такова нахлуване в личното пространство е безумно“, заяви държавният глава. В момента, в който излезли снимките, се обадих на НСО да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая. Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно. Трябва да има независима експертиза и за достоверността на аудиозаписа, каза още президентът. „Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет. Нито съм казвал свиреп кабинет“, отсече той. „Брифингът вчера беше опит да се търси геополитическа индулгенция за проблемите в държавата. Борбата за власт се води между политическите партии. Аз в кухнята на партиите не се меся. Ако е дискредитирана държавата, има органи, които да възстановят справедливостта. Ще наложа вето с ясни аргументи на промените в закона за МВР, ще ги имате публикувани“, каза Радев, като уточни, че ветото ще е частично. „Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. Борисов с нещата, които говори и поведението си, е най-голямата заплаха за правителството“, изтъкна още президентът на въпрос дали участва в опит за държавен преврат.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСледят пешеходците за неправилно пресичане
Следваща статияЗа спешни мерки за недопускане на водна криза в Шумен, призова националният омбудсман

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here