дом Общество Радан Кънев представя в Шумен дебютния си роман „1 April 2034”

Радан Кънев представя в Шумен дебютния си роман „1 April 2034”

0
ДЯЛ

Дебютният си роман „1 April 2034” ще представи бившият депутат Радан Кънев в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” на 19 октомври, петък от 17.30 ч. Това съобщиха за 24shumen.com от културната институция.
Радан Кънев, който понастоящем е заместник-председател на ПП „“Демократи за силна България“, започва да пише романа си в периода 2002-2007 г., преди включването си в българската политика и го завършва през последните пет години. По думите на автора „1 April 2034” е абсурдна дистопия; разказ за една въображаема България, за бъдещето такова, каквото би било, ако агресивните прогнози за него не се сбъднат нито в мрачния, нито в оптимистичния си вариант. По думите на Ивайло Цветков, един от редакторите на романа, книгата е „прецизна вивиceкция нa нpaви и взaимooтнoшeния, кoитo oбитaвaт eдин въoбpaжaeм, нo oпacнo близък дo нaшия peaлeн cвят”.
Радан Кънев, правнук на юриста, журналист и политик от Демократическата партия Никола Кънев, завършва столичната Френска гимназия и право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 2004 г. е един от учредителите на партия Демократи за силна България, от 2007 г. e неин член, а в периода 2013–2017 г. – неин председател.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДГС-Преслав изпълнява по план заявените количества дърва за огрев
Следваща статияЕвропейска олимпиада по статистика за ученици ‘2019 набира участници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here