дом Общество Работилница за родители „произведе” 14 майки и един татко

Работилница за родители „произведе” 14 майки и един татко

0
ДЯЛ

Работилницата за родители ”Да пораснем заедно” към Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Шумен приключи своята работа през месец декември. Четиринадесет майки и един татко преминаха през родителското предизвикателство по време на обучителния курс, съобщиха от социалната институция. Всички са получили удостоверения за завършен курс.
Водещите на Работилницата за родители Деяна Жечева и Мариана Димитрова споделиха, че по време на курса са били разгледани 14 теми.
„Имахме възможност да създадем едно стимулиращо и подкрепящо обкръжение, в което родителите съвместно с нас специалистите да обменят идеи, личен и професионален опит, да споделят как се отнасят към своето дете, да опознаят по-добре себе си като родители, да научат за други възможни начини за реакция при определени ситуации. По време на работилниците се преразглеждаха ценностите, на които почива родителстването, обсъдиха се потребностите на децата и на родителите, както и начините за тяхното удовлетворяване, упражниха се комуникативни умения, дадоха се отговори на много въпроси, към които родителите проявиха интерес”, обясни Мариана Димитрова. Според психолога Деяна Жечева, в групата са взели участие различни родители.
„Една от двойките – съпруг и съпруга, посещаваха заедно работилниците почти до края. По време на съвместните занятия не срещнахме трудности по отношение на груповият процес, организацията на занятията. Групата разви своята динамика, родителите все повече започнаха да се опознават и разбират. До края на съвместните ни срещи развиха дори приятелства, създадоха си своя Фейсбук група, в която да обменят статии и други важни за тях събития, свързани с отглеждането и възпитанието на децата им”, сподели още Деяна Жечева.
Родителите бяха категорични, че са намерили нови възможности за подкрепа по пътя към родителстването. Те се запознаха и с възможностите да ползват услугите, които предоставят Комплексът за социални услуги за деца и семейства и Центърът за майчино и детско здраве в Шумен.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: 77-годишна жена метна от терасата 1 600 лв. на „полковник Тодоров“, за да залови ало измамник
Следваща статияШуменската болница получи нова апаратура за малките си пациенти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here