дом Общество Работещи и бедни: Средната брутна заплата в областта за юни е 985...

Работещи и бедни: Средната брутна заплата в областта за юни е 985 лева

0
ДЯЛ
24shumen.com

Средната брутна месечна работна заплата в Шуменска област за април 2019 г. е била 999 лв., за май – 1 008 лв., а за юни – 985 лева.
Тя остава по-ниска от тази за страната, която за месец юни 2019 г. е 1 253 лева, сочат данните на „Статистически изследвания – Шумен“.
По размер на средната работна заплата за месец юни област Шумен заема дванадесето място сред 28-те области на страната. С най-високо средно възнаграждение през последния месец на тримесечието е област София (столица) – 1 730 лв., а с най-ниско е област Благоевград – 800 лева.
През второто тримесечие на 2019 г. средната месечна брутна работна заплата в област Шумен се увеличава спрямо първото тримесечие с 4.4% до 997 лева. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“, „Строителство“ и „Операции с недвижими имоти“, а намаление се наблюдава в „Добивна промишленост“ и „Финансови и застрахователни дейности“.
През наблюдавания период средното месечно възнаграждение в областта нараства с 9.8%, спрямо същото тримесечие на 2018 година. Спрямо същия период на 2018 г., средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2019 г. в обществения сектор нараства с 10.9%, а в частния сектор – с 9.3%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМатематическата и Езиковата в топ 100 на най-добрите средни училища в България
Следваща статияС нови по-високи тарифи карат такситата в Шумен от вчера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here