дом Здраве Първи случай на COVID-19 в Шумен (обновена)

Първи случай на COVID-19 в Шумен (обновена)

1
ДЯЛ
Pixabay.com

Първи случай на заразен с COVID-19 е установен в Шумен. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Заболелият се е завърнал от Банско. Вчера се е почувствал зле. Приет е в „Инфекциозното“ отделение на Многопрофилната болница в Шумен. Мъжът е на средна възраст от Шумен и е в средно тежко състояние, уточниха от областната болница.
През изминалото денонощие са регистрирани 30 нови случая на заразени. Така общият им брой в страната става 142. На картата на болестта вече са Добрич и Шумен.
Напълно излекувани са трима души от заболелите. Те нямат право да напускат домовете си 30 дни и ще бъдат освободени от болницата с 30-дневен болничен.
От всички установени до момента, 84 са мъже, 58 са жени. Средната възраст на доказаните случаи е 42 години. Най-младият с положителен тест е на 4 години, най-възрастният – на 81 години, обобщи той.
От 00.00 часа тази нощ в страната влязоха нови по-строги мерки. На входно-изходните пунктове на областните градове има полицейски КПП-та. Те ще пропускат само болни хора, служебно заети, които са снабдени със служебна бележка, или граждани, които искат да се приберат по домовете си, за което ще е нужна лична карта за удостоверяване на адрес.
Забранява се посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и всякакви открити и закрити площи. Собствениците на домашни любимци ще могат да ги разхождат, но не трябва да се събират на групи.
Забранява се на всички лица до 60 години да посещават хранителни магазини от 8.30 до 10.30 часа.
Военните се включват в борбата с COVID-19, решиха депутатите. Няма да се налагат запори върху банковите сметки на физически лица и болници. Не се отлагат обаче влоговете по плащания на кредити.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчева събота
Следваща статияВнимавайте с фалшивите новини относно коронавируса, 35-годишен се сдоби с досъдебно

1 коментар

  1. Значи някои идиоти решиха и Шумен да бъде заразен нали има изрична забрана вход и изход за банско и е под карантина този заразен докато дойде в Шумен колко хора е зарази и след като е пристигнал в Шумен със колко хора е бщувал. ПРОТЕСТИРА ЗА ПРОСТОТИИТЕ ЗА ИДИЙОТЩИНАТА, СЕГА ВЕЧЕ ОЧАКВАЙТЕ И ШУМЕН ДА ПЛАМНЕ ОТ СМЪРТОНОСНИ ВИРУС ИДИОТИИИИИИИИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here