дом Здраве Първи случай на заразен с COVID-19 медик в МБАЛ-Шумен

Първи случай на заразен с COVID-19 медик в МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Медицинска сестра от „Спешното“ е първият случай на заразен с COVID-19 в Многопрофилната болница в Шумен. Това каза за 24shumen.com директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
Медицинската сестра е на 42 години. Приета е вчера в „Инфекциозно“ отделение. Положителната проба е потвърдена в лабораторията на УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна.
PCR тестове ще бъдат направени на всички контактни на медицинската сестра. „Спешното“ няма да се затваря. То е единственото в област Шумен. Отделението се дезинфекцира непрекъснато, като се спазват всички предписания дадени от здравното министерство.
В момента състоянието на медицинската сестра не е тежко. Днес до обед със съмнения за коронавирус в шуменската болница са приети още шестима души. Първоначално са направени бързи тестове, като две от пробите са положителни. Предстои да се направят PCR тестове“, обясни д-р Костов. Той бе категоричен, че вече може да се говори за дифузно разпространение на COVID-19 в област Шумен.
„Гражданите трябва да бъдат по-отговорни. Това не е хипотетична заплаха, а реална болест. Ако можеха да видят какво е положението в Инфекциозно отделение, щяха да спазват стриктно противоепидемичните мерки“, заяви д-р Костов и добави, че в момента МБАЛ-Шумен разполага с достатъчно техника и тестове. Предстои лечебното заведение да получи и още няколко респиратора.
В момента 22 са пациентите с доказан COVID-19, които са настанени за лечение в областната болница. От тях един е в тежко състояние и вече 20 дни е интубиран.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРотарианци дариха картини на Дома за стари хора в Шумен
Следваща статияКонсултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here