дом Общество Първа пролет идва тази нощ в 23.58 часа

Първа пролет идва тази нощ в 23.58 часа

1
ДЯЛ

Астрономическата пролет настъпва у нас в 23 часа и 58 минути тази нощ.
Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември – в Южното полукълбо. Пролетта завършва с лятното слънцестоене – около 21 юни в Северното полукълбо, както и около 21 декември – в Южното полукълбо.
Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното – септември, октомври и ноември.
През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, а природата се връща към активен живот.
Първите характерни цветя за сезона са кокичетата и минзухарите.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед скандал: Задържаха опасен дядо, в дома му намериха 700 гр тютюн без бандерол
Следваща статияАрестуваха баща и син за съставяне на фалшиви фактури

1 коментар

  1. Сега, искам да кажа: Здравейте Дами и Господа. Бих искал да ви попитам, в кое столетие живеем? Харесах си една наистина красива снимка и хоп:
    Забранено използуването на десен бутон в сайта.
    24shumen.com
    Ами ето на, аз използувах. Сега ще ме глобите ли или?
    Когато човек иска нещо, значи че той го иска истински и не може да бъде възпрепятстван.
    Моите най големи уважения към вас, но намерете нещо друго за вашият сайт. Вече живеем в 21 век а не в деветдесетте години на миналия. Моите Уважения!
    Бейхан Юртсевер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here