дом Здраве Първата пратка ваксини на „Модерна” пристигна в България

Първата пратка ваксини на „Модерна” пристигна в България

0
ДЯЛ

Първата доставка от 2 400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от „Модерна”, бе приета в склада на „Бул Био” в София.
Присъстваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.
Създадена е организация за съхранение и разпределение на препарата към регионалните здравни инспекции в страната.
България е поръчала 500 000 дози от ваксината на „Модерна”. Основните доставки се очакват през април и юли.
Проф. Ангелов заяви на брифинг, че е изключително обнадежден от темпа на ваксиниране. Няма да има промяна на реда за ваксиниране, бе категоричен той.
Промяна на противоепидемичните мерки може да се очаква в началото на февруари.
Засега се променят само практиките на учениците в средното образование и студентите, които не могат да се водят дистанционно.
От 25 януари започва масово тестване на учители, за да се види каква е така наречената „скрита заболеваемост”, за да се прецени каква е възможността да се възстанови присъственото обучение.
Има готовност да се ваксинират членовете на секционните избирателни комисии, както и участниците в мобилните секции, които ще осигуряват гласуването на карантинираните лица, каза още здравният министър и допълни, че медицинският протокол за изборите ще бъде представен месец преди датата на вота.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма нови настанени в Кризисния център в Шумен през последните дни
Следваща статияУреди за пречистване на въздуха получиха училищата в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here