дом Здраве Проф. д-р Абаджъолу с безплатни консултации за онкоболни пациенти във Варна

Проф. д-р Абаджъолу с безплатни консултации за онкоболни пациенти във Варна

0
ДЯЛ

Проф.д-р Мехмет Уфук Абаджъолу от болница Acibadem Altunizade ще консултира безплатно пациенти с онкологични заболявания във Варна на 15 май. Проф.Абаджъолу е специалист по радиационна онкология с повече от 20 години опит и работи с най-съвременните технологични устройства. От безплатните консултации могат да се възползват пациенти от Варна и региона, които се нуждаят от второ мнение или се интересуват от възможностите за лечение с радиотерапия и радиохирургия.
Всяка година с рак се диагностицират около 30 000 души в България и 14 милиона по света. Коварното заболяване се проявява с над 100 злокачествени разновидности, а съвременната медицина се въоръжава с все по-усъвършенствани методи за ранна диагностика и лечение.
Радиационната онкология е важна част от тази битка, наред с хирургията, химиотерапията и имунотерапията. Основните направления в нея са радиотерапията (лъчелечение) и радиохирургията. При прилагането на лъчетерапия радиационните лъчи увреждат ДНК-то на клетките в туморните тъкани. Така раковите клетки губят способността си да се възпроизвеждат и болната тъкан загива. Радиохирургията пък представлява безкръвно лечение без скалпел с помощта на лъчи, които имат за цел да свият или унищожат раковите клетки.
„Много хора смятат, че радиотерапията е опасна, но ако се прилага правилно, с индивидуален подход, в точния момент, тя е мощно оръжие срещу рака“, твърди проф.Уфук Абаджъолу. Данните на Световната здравна организация показват, че преживяемостта при пациентите, засегнати от рак, е много по-висока в развитите държави, където хората имат достъп до съвременните лечебни методи и технологични устройства.
Последните развития в областта на радиационната онкология позволяват прилагането на високи дози радиация, концентрирана само в засегнатите участъци, за по-кратко време, с по-мощен ефект срещу рака и с по-малко странични ефекти.
Последното поколение Гама нож например (Gamma Knife ICON), който се използва за лечение на мозъчни тумори и мозъчно-съдови заболявания, е с повишена прецизност в сравнение с предшествениците си и може да се прилага в една или няколко сесии, стъпка по стъпка, на сегменти, за облъчване на по-големи области, засегнати от болестта. Всичко това се случва без болничен престой и с минимален риск от нежелани реакции.
„С помощта на устройството за томотерапия (TomoTherapy), което се върти на 360 градуса около пациента, можем да извършваме две процедури в една сесия: сканираме цялото тяло и прилагаме облъчване в няколко области едновременно. Освен това, в рамките на една терапевтична сесия можем да лекуваме голяма повърхност, засегната от болестта, както се случва при някои пациенти с рак на мозъка или гръбнака“, отбелязва проф.Абаджъолу.
Радиотерапията може да бъде алтернатива на хирургията при пациенти с рак на белия дроб, които не са подходящи за операция – особено ако онкологичното заболяване е в ранен стадий и без метастази. Новият метод в тази област е стереотактичната радиотерапия на тялото (SBRT) и позволява прилагане на високи дози радиация в ограничен участък, като предпазва съседните тъкани и органи.
За безплатна консултация с проф.д-р Мехмет Уфук Абаджъолу във Варна е необходимо предварително записване на тел.: 0895584088.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНепочистени шахти в Имренчево – предпоставка за наводнение
Следваща статияТарикат се „абонира“ безплатно за енергото с три проводника

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here