дом Здраве Проф. Ангелов: Справяме се и с третата вълна на COVID-19

Проф. Ангелов: Справяме се и с третата вълна на COVID-19

0
ДЯЛ

Справяме се и с третата вълна на COVID-19. Мерките бяха навременни, пълноценни и дадоха резултат. Здравната ни система издържа. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на днешния брифинг.
Той изрази надежда, че през следващата седмица у нас няма да има области в червено.
По думите му, тенденцията вече е обърната – повече оздравели от заразени през последната седмица, а именно над 18 000 излекувани срещу 15 000 нови случаи.
„Тенденцията за намаляване на хоспитализираните е трайна по области. Намалява и заетостта на леглата“, съобщи проф. Ангелов.
По отношение на ваксините стана ясно, че за текущия месец ще получим 324 000 дози ваксини – това ще позволи да правим по 20 000 имунизации на ден. Престои да се получат и големи доставки от „Пфайзер“ през април, май и юни, като до лятото да е възможно да се правят по 55 000 ваксинации на ден.
Здравният министър смята, че оптимистично ще имаме колективен имунитет през юни, а – песимистично това ще стане през месец август.
По думите му, всички експертни съвети са казали, че ще може да се прилага и втората доза от ваксината на Астразенека. „Ще дадем допълнителни данни в понеделник“, допълни здравният министър.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец седна зад волана след употреба на алкохол
Следваща статияКметът Нехрибан Ахмедова зарадва абитуриентите във Венец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here