дом Общество Протестното шествие срещу цените на горивата в Шумен потегля на 11.11. в...

Протестното шествие срещу цените на горивата в Шумен потегля на 11.11. в 11.00 часа

3
ДЯЛ

Шуменци се стягат за протест срещу високите цени на горивата. Организаторите обявиха в социалните мрежи деня и мястото – 11.11. 2018 г. в 11.00 часа на паркинга на „Арена Шумен“.
Жителите на града се присъединяват към другите градове в страната, които протестираха и миналата седмица: Пазарджик, Благоевград, Пловдив. Тази неделя протестни действия се очакват и в София, Варна, Бургас, Добрич, Търговище, Силистра, Плевен, Монтана, Видин, Пазарджик и др.
Автомобилното шествие в Шумен ще започне в 11.30 часа към пазара – по ул. „Марица“, бул.“Симеон Велики“ към кръговото на Руски паметник (пл.„България“). Крайната дестинация ще е пред сградата на Общината. Възможна промяна на маршрута с цел блокиране на важни пътни артерии в града.
Организаторите съобщават още, че протестът е законен и има разрешение от Общината за провеждането му.
Шуменци предлагат още една форма, с която да изразят недоволството си от цените на горивата – зареждане на бензиностанция за не повече от лев. Миналата седмица в Добрич протестиращ зареди гориво за седем стотинки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме Свети Мина – покровител на семейството, лечителите и пътниците
Следваща статияШуменци се вдигнаха на мощен протест, искат оставка на правителството (снимки)

3 КОМЕНТАРИ

  1. Схванахте ли вече? Вдигат цени и данъци за да съберат приходи. После част от по-високите приходи ви ги дават за увеличение на доходите. Другата част – сещате се (към офшорки и островчета) Не казвам, че инфлацията може и трябва задължително да се пресича с някаква жестока държавна намеса, но едни хора през 1996-1997ма се опитаха да си играят с инфлация и да ни убеждават колко добре вървим. Видяхме какво стана. Тази сутрин оня герберски дъртак проф. Константинов каза че вече сме на ниво 52 процента от стандарта на ЕС. Ако бяхме на това ниво нямаше да ни пука за горивата. БВП у нас е към 7000 евро на калпак, в Германия е 40 000 евро на калпак. даже Гърция е с над 25 000 евро БВП на калпак. Де са тези 52 процента? Между другото Чехия е на ниво Гърция – какви демократични промени е имало у нас сами си сметнете Чехия спрямо България 3.5 към 1 по БВП. 1989та тръгнахме почти равни. Сбогом тикви герберски.

  2. Много точен коментар. Тъжното е, че тиквите герберски са повече, отколкото можем да си представим. Жалко за този народ, жалко за тъжното му бъдеще.

  3. Аз съм държавен служител. Ако не бях щях да ида на протеста, но имам семейство и студенти най-вече. Ако ме уволнят заради протеста гробарите трябва да заминавам нанякъде – я у нас, я у чужбина. Принципно нямам никакво право да се оправдавам, когарто виждам как загива страната ни, но заради семейството си още малко ще потрая тиквениците и гуменката и цялата им шайка крадлива. Лъжат все по-нагло, а огромната лъжа прилагана над цял народ за много дълго време (трети мандат вече) е голяма опасност. Дано всичко приключи мирно и тихо, защото иначе пак ще пострадат най-много най-бедните. Шумен е все по изостанал град във всяко отношение. Това е по-притеснително даже от цените.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here