дом Общество Промениха заплатите на селските кметове в община Шумен

Промениха заплатите на селските кметове в община Шумен

0
ДЯЛ

С 20% повишиха заплатите на всички селски кметове в община Шумен. Решението бе прието от съветниците с 21 гласа „за“, 14 – „въздържал се“ и 2 гласа „против“.
Така на практика разпоредителният орган отмени решението си от февруарската сесия, когато гласуваха възнагражденията на кметовете на най-малките села в община Шумен да скочат с 20%, а на останалите с 10%. Тогава най-високата заплата стана 945 лева, а най-ниската 660 лева. Разликата между възнагражденията на отделните кметове обаче стана значителна.
Днешното гласуване бе продиктувано от стремежа да се намали дисбалансът между заплатите на селските управници в Шуменско и да се изравнят с колегите им в другите общини от областта.
След днешното гласуване най-високата заплата на селски кмет в община Шумен е 1 032 лева, а най-ниската – 672 лева.
Решението влиза в сила със задна дата, от 1 януари 2019 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГлавният прокурор разпореди проверка на дейността на партия ДОСТ
Следваща статияПредлагат Иван Ламбов да оглави временно ВиК-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here