дом Общество Прокурор Маргарита Георгиева: Ще преценя дали да протестирам размера на ...

Прокурор Маргарита Георгиева: Ще преценя дали да протестирам размера на наказанията на машинистите

0
ДЯЛ

„Мегаделото „Хитрино“ е безспорен успех за прокуратурата. Ще преценя дали да протестирам размера на наложеното наказание“, заяви пред 24shumen.com окръжният прокурор Маргарита Георгиева, която е и наблюдаващ прокурор по делото.
На този етап съм доволна, сподели тя минути, след като състав на Окръжния съд постанови присъдите за двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, съответно 15 и 10 години лишаване от свобода.
От самото начало прокуратурата визираше скоростта като основна причина за настъпилия инцидент и тежките последици, отбеляза магистратът.
За съжаление, каквото и наказание да постанови съдът няма да върне жертвите и ще останат инвалидизирани 14 човека плюс 21 с телесни повреди, както и много разрушени сгради, съоръжения, частно и обществено имущество.
Според Георгиева няма допуснати пропуски в обвинението. Тя бе категорична, че произшествието се дължи на комплекс от фактори, а не както посочват вещите лица нередности във влакова цистерна.
„Очаквани присъди като размер“, заяви адвокатът на помощник – машинистът Радослав Петков – Ивайло Йорданов.
Той призна, че таи свои надежди при обжалването пред втора съдебна инстанция. На първа инстанция адвокатът е очаквал оневиняване.
Отказа да съобщи какво е посъветвал клиента си.
Йорданов е удовлетворен, че съдът е отчел посочените процесуални нарушения в досъдебното производство, но ги е счел за несъществени.
Същите ще бъдат поставени на вниманието на по-висшата съдебна инстанция – Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът: 15 и 10 години затвор за машинистите на влака – убиец в Хитрино
Следваща статияТомбул джамия е номинирана за годишните награди на Платформата WhATA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here