дом Наблюдател Прокуратурата разследва невърналите дограмата в Хитрино

Прокуратурата разследва невърналите дограмата в Хитрино

0
ДЯЛ

Прокуратурата в Шумен е разпоредила проверка по жалби за невърната дограма от две семейства. Имало сигнал и от жител, който е набеден, че е „откраднал прозорци и врати” срещу Общината, научи 24shumen.com от полицейски източници.
Експерт в Общинска администрация потвърди за започналата проверка срещу проблемните семейства, които не са се издължили на Социалния фонд „Закрила”, откъдето е предоставена алуминиевата дограма. Той допълни, че разполагали със снимков материал, предоставен от човек от Обществения съвет, който разпределя даренията и помощите за пострадалите, „как прозорците заминават с микробус в посока Шумен”.
Местният полицай вече разпитал Йонка Желязкова, която фигурира в списъка на длъжниците.
„Съвестта ми е чиста. Не сме продавала дограмата. Даже синът ми я демонтира от старата къща и тя изчезна. Никой от Общината не предупреди прозорците да се пазят, защото ще се връщат на държавата”, сподели Йонка Желязкова. Според нея обвиненията били чисти лъжи на двама нейни съседи. Това казала тя и на проверяващия полицай. Била категорична, че няма да плаща нито стотинка, тъй като не се чувства изобщо виновна.
„Както вървят нещата, ще се наложи да си търся правата в съда”, обяви Желязкова.
Потърсен за коментар на усложнената ситуация зам.-кметът по строителството в община Хитрино не бе открит. Секретарката му каза, че е излязъл извън сградата на Общината.
Потърсихме и мнението на двама депутати, които имат поглед върху процесите в Хитрино.
„Заради пропуски на Общинска администрация, много жалко, че сега се налага да плащат пострадалите семейства. Явно те са заложници на това, че някой чиновник не си е свършил работата. И се оказват в ролята на жертви на некадърност и своеволие”, заяви пред 24shumen.com депутат от ДПС. Според него по този начин щяло да се оправдае и надписването на сметки и харченето на огромен финансов ресурс от държавата, все нередности, които вече били в полезрението на Специализираната прокуратура.
Ето и позицията на депутата от БСП Иван Иванов: „Става дума за репресия над гражданите. Ще припомня, че кметът е даден на прокуратурата именно за злоупотреби със средства, отпуснати от дарения. Изобщо цялата работа в Хитрино доста се размириса. Надявам се, че ще бъде намерена справедливост за хората, които пострадаха. Да потърсят съдействие от народните представители, вкл. и от мен, за да мога да сезирам институциите, ако те се притесняват”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия2 598 пациенти са сменили личния си лекар през декември
Следваща статияПлувен басейн във Велики Преслав в проектобюджета за 2019-та

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here