дом Общество Прокуратурата разследва малолетни хулигани, малтретирали 17-годишно момиче

Прокуратурата разследва малолетни хулигани, малтретирали 17-годишно момиче

0
ДЯЛ

Наблюдаващ прокурор от териториалното отделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград е разпоредил проверка по сигнал за физическо насилие на две малолетни момчета над 17-годишно момиче. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Сигналът е подаден вчера, 18 февруари, от директора на училище „Христо Ботев“ в Кубрат. Две ученички са уведомили директора, че в интернет се разпространява клип, от който ясно се вижда как момче малтретира седящо на пейка момиче, а някой снима действията на побойника, като го насъсква да удря момичето.
Незабавно са предприети действия. Уведомени са полицията в Кубрат и ОД на МВР, Районната прокуратура в Разград и нейното териториално отделение в Кубрат, отделът за закрила на детето, както и родителите на двете момчета.
Побойникът се оказва 13-годишен ученик, а снимащият – негов връстник от друго училище в Кубрат. 17-годишната жертва е ученичка със специални образователни потребности. Тя седяла на пейка в парк „Омол“ в Кубрат в неделя, 16 февруари, когато побойникът започнал да я бие, да дърпа косата й и да я рита под наставленията на връстника си, който снимал с телефона „геройството“.
Разпоредената от прокуратурата проверка до момента е установила, че двете момчета и жертвата се познават. Побойникът е осъществявал с нея сексуален контакт през 2019 год. с друго малолетно момче, за което е направил признания. 17-годишното момиче е освидетелствано.
Извършителят на побоя се води на отчет в Детската педагогическа стая. Наложена му е била възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, след като участвал заедно с други момчета в изпочупването на стъклата на училище.
Резултатите от разпоредената от Районната прокуратура в Разград проверка ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Прокуратурата ще поиска налагане на възпитателни мерки спрямо двете 13-годишни момчета и третото, което е участвало в сексуалния контакт от миналата година. Член 13 от закона предвижда различни възпитателни мерки, като най-тежката от тях е настаняване във възпитателно училище-интернат. Каква възпитателна мярка да бъде наложената ще решава местната комисия за борба с противообществените прояви.
Районната прокуратура в Разград – териториално отделение в Кубрат, ще настоява за налагане на възпитателни мерки и спрямо родителите на трите деца. Те могат да получат предупреждение, да бъдат задължени да посещават организирани беседи и консултации по въпросите на възпитанието на деца. Член 15 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни предвижда и глоба от 50 до 1000 лева за родителите на деца с такива прояви.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха крадец, вършал в село Новосел
Следваща статияРазчистиха паднали дървета между „Кьошковете“ и пещера „Русалка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here