дом Наблюдател Прокуратурата протестира минималната присъда на железаря, нарязал жена си

Прокуратурата протестира минималната присъда на железаря, нарязал жена си

1
ДЯЛ

Окръжна прокуратура Шумен депозира пред Варненския апелативен съд протест срещу постановената от съда присъда – 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за Стефан Радославов, който уби жената , с която е живеел на съпружески начала и я наряза с моторен трион. А трупните останки от Галина Димитрова напъха в черни полиетиленови торби, за да се освободи и да прикрие следите от престъплението. Говорителят на Окръжния прокурор, Яна Николова потвърди пред 24shumen.com,че присъдата е атакувана пред по-висша съдебна инстанция. От мотивите на съда, публикувани на сайта на Съдебна палата стана ясно, че съдът е приел така установената фактическа обстановка в хода на разследването. Подсъдимият е осъществил състава на престъпление по чл.115 от НК. От изложените в обвинителния акт факти, няма такива, които сочат, че убийството е извършено предумишлено. Докато прокурорът е приел, че действията на подсъдимия сочат към предварително сформираното у него намерение да убие жената, тъй като тя се опитала да организира живота си без него. Той не е изготвял план как да се отърве от трупа и прикрие следите си,смятат магистратите. Според тях има противоречие в изложените в обвинителния акт факти и диспозитива на обвинението. Няма доказателствени факти, че решението у подсъдимия за умъртвяване на пострадалата е формирано, обмислено и подготвено предварително. Затова съдът приема, че Радославов е действал при внезапен пряк умисъл. Инкриминираното деяние е с висока степен на обществена опасност. Записано е, че в защитната си реч подсъдимият е изразил някакво разкаяние и съжаление за стореното, поради което съдът не наложи максималния размер на наказанието, предвидено в чл.115 от НК. От свои източници 24shumen.com научи, че в началото на разследването Радославов бил кротък и видимо смирен и отчаян. Но в последствие станал „дързък и нахален“,заплашвайки с уволнение адвокати и прокурори.Причината да затрие Галя била решението й да организира сама живота си във Варна, както и да открадне парите, която тя е спечелила в Канада. Сумата била около 6000 канадски долара. Окръжният прокурор Маргарита Георгиева, която е и наблюдаващ прокурор по делото, определя Радославов като човек тиранин. При всяко несъгласие с него той отмъщавал с агресия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладежи стягат панаир на тема „Ние сме Шумен” през уикенда
Следваща статияЗдравни инспектори стартират кампания за борба с остеопорозата

1 коментар

  1. […] и жалба на гражданския ищец и частен обвинител срещу 13-годишна присъда на Окръжен съд – Шумен (ОС – Шумен) за убийството на 49-годишна жена, извършено […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here