дом Общество Проект: Ще плащаме такси за преминаване през проходи, тунели и мостове

Проект: Ще плащаме такси за преминаване през проходи, тунели и мостове

0
ДЯЛ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще събира такси за преминаването през мостове, тунели и планински проходи.
Това гласи проект на Наредба за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от тях и за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища, публикуван за обществено обсъждане в сряда, 14 ноември на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.
Таксите ще бъдат приети с решение на кабинета, а АПИ ще сигнализира пътищата и съоръженията, за които ще се събират такси.
Проектът предвижда още водачите на регистрираните в България превозни средства да плащат таксите в левове, а тези на регистрираните в чужбина автомобили ще имат възможност да плащат и в евро.
От новите такси ще са освободени автомобилите на МВР, НСО, ДАНС, Спешна помощ и на Българската армия, пише offnews.bg.
Предвижда се да се плаща такса за специално ползване за изграждане и експлоатация на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ, за рекламни съоръжения и за нови или за ремонт на подземни и надземни съоръжения в обхвата на пътя, с изключение на необходимите за обслужването му.
Когато специалното ползване обхваща различни републикански пътища, един от които е предоставен на концесия, таксите ще се определят в две части и ще се заплащат по сметка на АПИ и на концесионера.
Контролът на превозните средства, който се осъществява от МВР, ще може да се извършва и със съдействието на АПИ, се посочва още в проектонаредбата.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбразователният министър Красимир Вълчев пристига на посещение в Шумен
Следваща статияЕкспертиза по делото „Хитрино“ сочи високата скорост за дерайлирането на влака-убиец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here