дом Общество Продължават строгите мерки за недопускане на огнища на Африканска чума в Шуменско

Продължават строгите мерки за недопускане на огнища на Африканска чума в Шуменско

0
ДЯЛ

Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен да продължи дейността си, както и досега, за недопускане възникване на огнища на болестта Африканска чума по свинете на територията на областта. Това реши на днешното си заседание Областната епизоотична комисия
РИОСВ-Шумен, РЗИ-Шумен и всички други структури, имащи отношение по предоставяне на съгласувателни становища за местата, предоставени за обследване, намиращи се извън урбанизираните територии и в горски участъци, в спешен порядък да ги изготвят и предоставят на заявителите.
Да се координират и съгласуват действията на районните пътни служби, ОПУ-Шумен, ОД на МВР сектор „ Пътна полиция“ – Шумен, Областен отдел „Автомобилна администрация“, „Шумен- Пътнически автотранспорт“ ООД за получаване на своевременна информация за неизхвърлени отпадъци в урбанизираните територии, по паркинги и отбивки, нерегламентирани места за спиране на водачи на МПС, движещи се по републиканската и общинските пътни мрежи на територията на областта и адекватна и своевременна намеса с цел недопускане натрупване на отпадъци.
Директорите на РИМ-Шумен /НИАР „Плиска и НИАР „Мадара“/, НИАР „Велики Преслав“ и ПП „Шуменско плато“, да продължат индивидуалната информационна и разяснителна работа с туристите, посещаващи обектите им и да продължат с ежедневния мониторинг за недопускане замърсяване с каквито и да е отпадъци на районите, които стопанисват.
Директорите на СИДП-Шумен, РДГ-Шумен и председателят на ЛРД „Сокол“ да координират дейността си по отношение изпълнението на всички заповеди и получени указания до момента за недопускане разпространение на АЧС от и в горските територии на областта.
Председателите на общинските епизоотични комисии и кметовете (кметски наместници) на малките населени места в областта да продължават разяснителната кампания сред жителите за опасността от заболяването и стриктно да следят за недопускане изхвърляне на отпадъци от какъвто и да е вид на нерегламентирани места и в близост до населеното място.
Следващото заседание на Областната епизоотична комисия ще се проведе на 15 август от 10 часа, а ден по-късно ще заседават и общинските епизоотични комисии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочистване на язовир „Тича“ организира Екоинспекцията
Следваща статияВъзстановяват паметник на загинали в битки с разбойници в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here