дом Култура Програмата на шуменските театрали през месец април

Програмата на шуменските театрали през месец април

0
ДЯЛ
ДКТ

На 5 април шуменските актьори ще гостуват в Народен театър „Иван Вазов” – София. Пред столична публика ще представят спектакъла „Дойдох си” от Йонка Илиева, сценичен вариант и рижисура Димитър Димитров, с участието на Васил Драганов и Стефани Лечева. Това съобщиха от културния институт.
На 14 април в Провадия трупата на ДКТ „Васил Друмев“-Шумен ще представи комедията „Мосю Журден” по Молиер, реж. Съби Събев. В спектакъла участват: Васил Драганов, Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.
Отново на столична сцена, но в Младежки театър „Николай Бинев” ще гостува спектакълът „Въведение в тяхната картина” от Маргарит Минков, реж. Стайко Мурджев. Участват Стоян Радев, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Ивайло Захариев. На следващия ден постановката ще се играе във Видин.
Детските спектакли на шуменския театър също ще гостуват на различни сцени. „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев ще зарадва публиката в Търговище – на 3 април и в Габрово – на 25 април. В постановката участват Джанер Якуб, Радина Алексиева и Веселин Бърборков. На 17.04. ще представят в Търговище „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, реж. Съби Събев. Участват Моника Угренова и Веселин Бърборков.
На шуменска сцена ще гостуват популярни заглавия от други театри.
На 11 април Държавен куклен театър – Търговище представя спектакъла „Огнивото” по Ханс Кристиян Андерсен.
На 18 април шуменските театрали ще представят „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет.
На 25 април в Шумен ще гостува Държавен куклен театър Габрово със спектакъла „Принцесата и граховото зърно” по Ханс Кристиян Андерсен. Всички представления ще са в зала „Патиланчо” и са с начален час 11.00.
На 13 април Драматично-куклен театъра „Иван Радоев” – Плевен ще представи на шуменска сцена спектакъла „БОИНГ БОИНГ” от Марк Камолети.
ДКТ „Васил Друмев” гарантира спазването на всички противоепидемични мерки. носенето на маска е задължително.
За повече информация телефон на билетна каса – 0896 14 00 44
Работно време – всеки делничен ден от 11.00 до 14.00 ч и от 15.00 до 19.00 ч.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтстраниха Красимир Минчев от поста председател на Общински съвет-Шумен
Следваща статияПоредна дарителска акция на ДПС за болниците в Шумен и Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here