дом Прогноза за времето Прогнозата: По-топъл февруари, живакът ще се качи до 19°

Прогнозата: По-топъл февруари, живакът ще се качи до 19°

0
ДЯЛ

По-топъл февруари от обичайното февруари очаква през тази година, прогнозират синоптиците. Според тях през втория месец от 2019 г. месечната температура ще бъде около и над нормата.
Най-ниските температури в следващите 28 дни ще бъдат между минус 13° и минус 8°, а най-високите – между 14° и 19°.
Средната месечна температура за месеца в Северна България и високите полета ще е от 0° до 2˚, в Южна България и по Черноморието – между 2° и 5˚, а в планините – между минус 8° и минус 3˚.
Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, което означава между 30 и 50 литра на квадратен метър в равнините и между 40 и 70 литра на квадратен метър в планините.
В началото на февруари ще бъде по-топло от обичайното, вероятността за валежи до средата на десетдневието е малка.
През втората половина от периода ще вали, в ниските части дъжд, а във високите – сняг.
Температурите ще падат, но ще останат по-високи от обичайните.
През второто и третото десетдневие на февруари температурите ще се понижат до средните за месеца. Времето ще е променливо, ще има превалявания, но вероятността за трайна снежна покривка е малка.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОД на МВР отчете спад на престъпленията и загиналите на пътя и ръст на ПТП-тата
Следваща статияСрив в системата затруднява купуването на е-винетки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here