дом Общество Проверяват магазини и аптеки за спекула

Проверяват магазини и аптеки за спекула

0
ДЯЛ

Контролните органи са започнали проверки по търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Това бе съобщено по време на работна среща между областния управител проф. Стефан Желев и представители на РЗИ, ОД на МВР, МБАЛ Шумен и ЦСМП относно изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която бяха въведени противоепидемични мерки в страната.
Предстои РЗИ съвместно с общините и ОД на МВР да започнат проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора.
На срещата стана ясно, че РЗИ съвместно с ОД на МВР продължават ежедневните проверки за спазване на 14-дневната карантина.
Съгласно заповед от 17 март на министъра на здравеопазването всички български граждани и граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, пристигащи от Китайската народна република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Индия, Република Малдиви, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Федерална република Германия, Кралство Нидерландия и Швейцария, се поставят под карантина за срок от 14 дни.
Кметовете на общините чрез кметовете на населените места събират информация за пристигали български граждани на територията на област Шумен от страни с потенциален риск и тези данни се съобщават на РЗИ и на ОД на МВР за поставяне на тези граждани под карантина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГермански професор разкри нови симптоми на коронавируса
Следваща статияПристигащите в Шуменско от 16-те държави в „черния списък“ – под 14-дневна карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here