дом Общество Проблемът с теча в театъра – директно в Министерството на културата

Проблемът с теча в театъра – директно в Министерството на културата

0
ДЯЛ

Директорът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” ще изпрати тези дни в Министерството на културата клипове с огромния теч от покрива на културния институт. „Проблемът ще бъде поставен в писмена форма и пред ресорния зам.-министър“, обяви Димитър Димитров.
Той се възмути, че с години никой не е обръщал внимание на покрива и щетите след теча. Частично били почиствани отводнителните покривни системи, но това не решавало проблема в никакъв случай.
За него не е изяснен въпросът със собствеността на сградата, която се ползвала от театъра и от бившата общинска „Обединена школа по изкуствата”. По думите му било необичайно, че в тази ситуация театърът години наред плащал на Oбщина Шумен такса „Смет и битови отпадъци” и то за части, от сградата, която де факто не ползва.
Ако се окажело, че Общината е реалният собственик на помещенията, ползвани от Детската школа, Димитров ще настоява, със задна дата, да бъде върната на театъра немалка сума пари.
Директорът възнегодува, че Министерството на културата е отпускало средства за неотложен ремонт на покрива, но министерски чиновници пречели за превеждането на сумите по предназначение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПосланикът на Франция пристига във Велики Преслав
Следваща статияДнес започват Богородичните пости