дом Общество Проблемни пешеходни пътеки в цялата област, обмисля се шумяща маркировка край село...

Проблемни пешеходни пътеки в цялата област, обмисля се шумяща маркировка край село Дибич

0
ДЯЛ

Значителна част от пешеходните пътеки в Шуменска област не отговарят на нормативните изисквания. Това беше констатирано от Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която обобщи резултатите от проверката, направена по разпореждане на главния прокурор. 340 пешеходни пътеки – 241 тип „Зебра” и 99 маркирани с двойна прекъсната линия, са проверени от сектор „Пътна полиция”. При 268 от тях липсва задължителния надпис „Погледни”, 205 са със ширина, по-малка от изискваните 3 м., 97 са в точки, които не са натовари с пешеходно движение. На много места боята липсва частично или изцяло, липсват или са поставени неправилно и задължителните пътни знаци „А18” и „Д17”, указващи пешеходните пътеки. В няколко общини ще се наложи и премахване на пешеходни пътеки, защото се намират на по-малко от 250 м. една от друга, каквото изискване е залегнало в нормативите. Областната комисия реши до края на месец май общините да вземат необходимите мерки за възстановяване на пешеходните пътеки, като за целта се използва боя със стъклени перли, чийто гаранционен срок е от 6 до 18 месеца, съобразно натовареността на движението. Областният управител проф. Стефан Желев – председател на комисията, прикани общините веднага да започнат работа по поставяне на липсващата вертикална маркировка, а хоризонталната да се обнови възможно най-бързо след оправяне на времето. От Областното пътно управление декларираха, че при осигуряване на необходимите средства ще опреснят маркировката на близо стоте пешеходни пътеки, намиращи се по републиканската пътна мрежа, за която отговарят.
По предложение на Владимир Събев – експерт в Община Шумен, беше дискутирана и възможността на кръстовището до село Дибич, на което преди месеци загинаха трима души, да бъде поставена шумяща хоризонтална маркировка. Оказа се, че процедурата е много дълга – до края на месец март от „Пътна полиция” ще направят анализ на катастрофите, станали в Шуменска област през миналата година, и ако въпросното кръстовище отговаря на критериите за точка с повишена опасност, ще се направи проект, който след съгласуване и осигуряване на средства ще се реализира.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИде още студ! Жълт код за мразовито време в Шуменска област
Следваща статия30 машини се борят със снега, все още има затворени пътища

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here