дом Общество Проблемите във водния сектор ще се обсъждат и на предстоящата общинска сесия...

Проблемите във водния сектор ще се обсъждат и на предстоящата общинска сесия в Шумен

0
ДЯЛ

Проблемите с водата са приоритетни в предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен. Тяхното решаване ще зависи много от работата на общинските съветници. Това заяви след Консултативния съвет днес председателят на ОбС инж. Красимир Минчев. Той благодари на активността на колегите си, които създават възможности за контрол и превенция при възникнали проблеми във водния сектор.
Относно създаването на Временна комисия за наблюдение на ВиК, той не изключва тя да създаде и терен за политически противоборства.
Според инж. Минчев ще бъдат привлечени експерти, които да дадат мнение по важни въпроси в този сектор. По думите му контролът, който комисията ще осъществява ще бъде от значение за обществеността на Шумен. А това е важно.
По време на заседанието председателят предложи създаването на отделна страница на Общинския съвет.
„Инициативата е изцяло моя. Общинските съветници бяха предварително информирани“, сподели пред 24shumen.com инж. Минчев.
Той възнамерява в тази страница да бъде представен всеки общински съветник, както и да съдържа информация в какви комисии участва. Ще има повече яснота и за работата на самия Общински съвет.
Председателят не изключва някой от съветниците да не иска да предостави такава информация. Тогава той няма да участва на страницата, а само ще го има като име.
28 точки съдържа дневният ред на предстоящата сесия на 30 януари, четвъртък. Най-важната точка е приемането на Бюджет`2020 на Община Шумен.
Съветниците поискаха да бъде предоставен доклада от извършена финансова инспекция на Комплексен онкологичен център Шумен.
„Колко вода е използвала ВЕЦ „Моста“ през 2019 година. Колко енергия е произведена на база на подадената вода от язовир „Тича“. Държа да получа такава информация“, заяви съветникът Красимир Костов, бивш кмет на Шумен. Той съобщи, че след извършено проучване, язовирът вече е изгубил 27 % от общия си обем именно заради отклоняване на водни количества. И в тази ситуация Шумен щял да последва Перник.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВКС потвърди присъдата на бившия шеф на „Напоителни системи“ в Шумен
Следваща статияШуменски таланти се борят за наградата „Музикант на годината“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here