дом Общество При съседите: 11 акта и 14 предупредителни протокола за шумна музика

При съседите: 11 акта и 14 предупредителни протокола за шумна музика

0
ДЯЛ

От Районното управление на полицията в Търговище до 22 август са съставени 11 акта за шумна музика, нарушаваща обществения ред и спокойствие. Сигналите, постъпили на тел.112 за такива нарушения, са общо 46 за града и селата от общината, съобщават от общинската управа.
През месеца са съставени 14 предупредителни протокола, когато музиката е озвучавала районите около заведения след 23.00 часа. От всички 34 сигнала, постъпили от града, 18 са били за шумна музика и нарушаване на спокойствието на съседите от жилища. Оплакванията за силна музика, викове и други нарушения на обществени места, като детски и спортни площадки, са 9. Останалите са сигнали, постъпили срещу шумно озвучаване от заведения.
През август служителите на полицията в Търговище са реагирали и на 12 сигнала от селата. Характерното за тях е, че повечето оплаквания са били заради музика и тържества, които се провеждат на улицата или други обществени зони.
За констатираните нарушения по реда на Общинската наредба за опазване на обществения ред ще бъдат глобени две заведения в града и едно от селата. Останалите актове са съставени на граждани. Наказателните постановления се издават от общинската администрация.
На територията на община Търговище физическите лица се санкционират с глоби от 100 лв. до 500 лв., припомнят от администрацията. За юридическите лица санкциите са от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение в рамките на година, стигат до 5000 лв.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха цигари без бандерол в автобус, спряха младеж без книжка на нерегистриран мотопед
Следваща статияТърсят се 17 учители в Шуменско