дом Общество При съседите: Турчин опита да „купи“ полицаи с 2х20 лева, отива на...

При съседите: Турчин опита да „купи“ полицаи с 2х20 лева, отива на съд

0
ДЯЛ

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград е предаден 71-годишен турски гражданин, който пребивава постоянно в България, за даден подкуп на полицейски служител, за да не му състави акт за нарушения на Закона за движение по пътищата – престъпление по член 304а, предл. 1 и 3, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.
На 25 май тази година подсъдимият бил спрян за проверка на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Христо Ботев“. Нито водачът на автомобила, нито двете пътнички били с предпазните колани. След проверката на документите на подсъдимия, полицейският служител пристъпил към съставяне на акт за установяване на административното наказание.
Тогава турският гражданин се приближил до вратата на служебния автомобил и казал, че вместо акт, ще почерпи. Повторил думите си няколко пъти и през отворения прозорец пуснал в полицейската кола 2 банкноти по 20 лева.
Предстои делото срещу подсъдимия водач, предложил и дал подкуп на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да състави акт, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъпреки отнетия лиценз: ЗК „Олимпик“ще изплати щетите на клиентите си след 8-ми юни
Следваща статияЕкоинспекцията награди победителите в конкурса „Гората за децата“