дом Криминале При съседите: Съдят 22-годишен, заклал таксиметров шофьор заради 20 лева

При съседите: Съдят 22-годишен, заклал таксиметров шофьор заради 20 лева

0
ДЯЛ

22-годишният Сали П. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, придружен с убийството на 63-годишния таксиметров шофьор Кр. И.
Тежкото криминално престъпление е било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград – село Дянково. Около 20.49 часа подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И. Подсъдимият се завърнал от Германия на 22 февруари, където работел. Изкараните в чужбина пари били изиграни на ротативки. За да си набави средства, решил да извърши грабеж на таксиметровия шофьор.
В автомобила по пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора.
На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21.38 часа.
Отнетите от убития таксиметров шофьор 20 лева Сали проиграл в казино, после отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори. Около 17.00 часа на 28 февруари полицията го установила и задържала.
Предстои делото срещу 22-годишния Сали П. да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазказът „Косачи“ от Елин Пелин се падна на матурата по БЕЛ
Следваща статияКметът Любомир Христов ще награди отличниците за 24 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here