дом Криминале При съседите: Разбиха наркооранжерия, баща и син отглеждали марихуана

При съседите: Разбиха наркооранжерия, баща и син отглеждали марихуана

0
ДЯЛ

При специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна, е установено, че в промишлената зона на село Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали помещения за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са 450 растения с различна височина в процес на сушене, суха тревиста маса в насипно състояние с общо тегло 107,96 кг. От друго помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения, са иззети апаратура, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена. При действията по разследване на случая са иззети различни суми в българска и чуждестранна валута.
Образувано е досъдебно производство. П.Я. и И.И. са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

В рамките на специализираната операция, провеждаща се в малки населени места край Варна са проверени 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в региона, като един от тях е бил обявен за издирване.
В хода на операцията са задържани също извършител на умишлен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и извършител на кражба от частен дом в Дългопол.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия500 лева за кампанията „Помогни сега“ дариха служители от Дома в Лозево
Следваща статияПриемните дни на кмета на община Нови пазар се възобновяват от 15 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here