дом Криминале При съседите: Пил, без книжка и в карантина тийнейджър уби брат си...

При съседите: Пил, без книжка и в карантина тийнейджър уби брат си в тежка катастрофа

0
ДЯЛ
Pixabay.com

18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина. 18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на лек автомобил без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.
Тежкият пътен инцидент станал днес около 02.10 ч. на пътя София-Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал личния си автомобил „Форд фокус“. На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат. Така причинил смъртта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.
18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел незначително количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна.
Започналото разследване по случая установило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му задължителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолация до 5 май, той се отклонил. Това деяние ще му донесе и второто обвинение, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУчителите ще могат да оценяват проекти на учебници електронно
Следваща статияКметът Любомир Христов инспектира хода на ремонтите на детските градини в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here