дом Криминале При съседите: Измамник рецидивист влиза на „топло“ за 4 години

При съседите: Измамник рецидивист влиза на „топло“ за 4 години

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Осъдиха на четири години затвор измамник рецидивист в Разград. Районната прокуратура в лудогорския град наказа 59-годишният Ивайло А. на лишаване от свобода при строг режим. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
59-годишният мъж бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за три измами, представляващи опасен рецидив. Престъпленията били извършени в периода от 12 януари до 9 юли 2018 г. в Разград.
Ивайло А. се представял като директор на Пенсионното, шофьор на ДАП и собственик на месокомбинат „Родопа“ с имената Николай или Недялко. След това започвал да моли за пари, тъй като се случило нещастие с дъщеря му и му трябват пари за лечението й. Така от три семейни двойки в Разград мъжът успял да си набави имотна облага, като размерът на измамите е 1300 лева.
Присъдата на Разградския районен съд е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие. Ивайло А. признал вината си, за да получи наказание, намалено с една трета. Съдът му определил да изтърпи наказание 6 години лишаване от свобода, които заради съкратена процедура редуцирал с една трета. Така измамникът ще търпи 4 години лишаване от свобода.
59-годишният мъж е осъждан многократно ефективно от различни съдилища в страната. Поредната му присъда го заварва да търпи наказание лишаване от свобода в плевенския затвор.
Съдебният акт на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Добрин Добрев: Трябват стимули за патриотичното възпитание на децата
Следваща статияНад 200 бегачи и ХС байъри от страната ще участват в състезание на велоклуба в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here