дом Криминале При съседите: Задържаха баща и син за убийството на съсед в търговищкото...

При съседите: Задържаха баща и син за убийството на съсед в търговищкото село Давидово

0
ДЯЛ

Баща и син от Търговище са задържани за 72 часа за убийството на свой съсед.
Срещу двамата е повдигнато обвинение за убийство на 54-годишен мъж от село Давидово.
Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.
Синът е известен на полицията с кражби и посегателства върху личността.
Престъплението е извършено на 20 юли тази година. Три дни по-късно съсед на убития подал сигнал в полицията, че няколко дни не го е виждал. При претърсване на имота трупът на 54-годишният мъж е открит в пет метров кладенец в двора му.
При първоначалния оглед не са открити следи от насилие, а аутопсията показала, че мъжът се е удавил.
Разследващите обаче се усъмнили и продължили работа по случая. В хода на разследването те разбрали, че между 54-годишният мъж и бащата и сина, които живеели в съседен имот, съществувала дългогодишна вражда.
На 16 август бащата на 74 години и синът му на 42 години били задържани по подозрение в убийство.
Престъплението било добре замаскирано като нещастен случай. Деянието не е предварително планирано. В деня на убийството съседите най-вероятно са се скарали за пореден път. Тогава бащата и синът се възползвали, че самотно живеещия мъж е пиян и го хвърлили в кладенеца в двора на имота му. Възползвали се и от факта, че нямало свидетели на престъплението.
По време на разпитите двамата извършители разказали няколко различни версии пред полицаите. По-късно обаче и двамата съдействали на разследващите.
Прокуратурата ще поиска за бащата и сина най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. За извършеното престъпление двамата ги грози наказание от 10 до 20 години затвор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГлобиха с 300 лева баща, неплащал издръжка на дъщеря си 15 месеца
Следваща статияПенсионери и деца в авангарда на протеста срещу социалните жилища в кв. „Тракия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here