дом Криминале При съседите: Екстрадират турски гражданин за излежаване на 15-годишна присъда

При съседите: Екстрадират турски гражданин за излежаване на 15-годишна присъда

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Днес в съдебната зала на Търговищкия окръжен съд турският гражданин Ешреф К. е бил задържан под стража и ще бъде екстрадиран в Република Турция, за да изтърпи 15-годишна присъда за изнасилване. Това е станало, след като състав на съда е уважил внесено от Окръжната прокуратура в Търговище искане за екстрадицията му в Република Турция, направено от Републиканската главна прокуратура в град Бурса чрез отдел „Международен“ на ВКП. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Турските съдебни власти представили документи, от които става ясно, че Ешреф К. е с влязла в сила 15-годишна присъда за изнасилване на дъщеря си, постановена от поставена от съда в Бурса през 2012 г.
66-годишният турски гражданин е български изселник в Република Турция, но не е с двойно гражданство. Той бил задържан за три години по време на разследването срещу него за това престъпление. Турските власти го освободили от ареста, като му разрешили да пътува до България за погребението на баща му. След това обаче Ешреф не се завърнал в Турция.
Турските съдебни власти го обявили за издирване с червена бюлетина на Интерпол – Анкара. 66-годишният мъж бил установен в търговищко село, където живеел с разрешение за пребиваване в България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочнаха летните уроци по Горска педагогика
Следваща статияЗапочна записването за второто издание на „Робо Академия“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here